Sayısal Loto’da 5 Tutturma Olasılığı Şans Topunda 5 Tutturma Olasılığından Yüksek

Sayısal Loto’da 5 Tutturma Olasılığı Şans Topunda 5 Tutturma Olasılığından Yüksek. İlk bakışta tuhaf geliyor ama gerçek.

Bildiğiniz gibi Sayısal Loto 49 rakam içinden 6 topun çekilmesiyle, Şans Topu ise 34 rakam içinden 5 top ve artı olarak 14 rakam içinden 1 topun çekilmesiyle oynanıyor.

Sayısal Loto Şans Topu İkramiye Kıyaslama

Şans Topu ile Sayısal Loto arasında ikramiye isabet etme şansını kıyasladığımızda Şans Topunda büyük ikramiye yani 5+1 ‘in yakalanma olasılığının Sayısal Loto’da 6 yakalama olasılığına göre daha fazla olduğunu görürüz. Sayısal Lotoda 6 tutturma olasılığımız 1/13.983.816 Şans Topunda 5+1 tutturma olasılığımız ise 1/3.895.584 ‘tür.

Böyle olunca normalde 34 topun içinden 5 tutturma olasılığımız, 49 topun içinden 5 tutturma olasılığımızdan fazlaymış gibi duruyor. Fakat gerçek öyle değil. Şaşırtıcı değil mi? Birazdan size Şans Topu ve Sayısal Lotoda 5 tutturma oranlarını rakamsal olarak vereceğiz. Fakat burada 5 tutturma olasılığımızı neden hesapladığımızı kısaca açıklayalım;

Bu oyunların ikisinde de büyük ikramiyeden sonra en fazla kazanmanın yolu 5 tutturmaktan geçiyor. Yani iki oyunu da oynayanların kendilerine teselli olarak görebilecekleri 5 tutturduklarında alacakları ikramiye oluyor. 5’den aşağıda tutturmak hiçbir şekilde bu oyunu oynayanların tatmin seviyesini yakalayamıyor

İşte bizde tam burada 5 tutturma ihtimallerini sizler için hesapladık. Bu iki oyunda da büyük ikramiye haricinde acaba 5 tutturup küçük hayallerimi gerçekleştirebilir miyim ? diyenler yazımızın buradan sonrasını okumaya devam edebilirler.

İşte şimdi oturup bu durumu olasılık olarak hesapladığımızda Sayısal Loto oyununda 5 tutturma ihtimalimiz 1/54.200 ve Şans Topunda 5 tutturma ihtimalimiz 1/278.256 olarak karşımıza çıkıyor. Yani bu durumda Sayısal Lotoda 5 tutturma ihtimalimiz şans topundan 6 kat fazla.

Benzer kıyaslama yapabileceğimiz Süper Lotoda ise durum şöyle;

Süper Lotoda 6 tutturma olasılığımız 1/25.827.165 ve 5 tutturma olasılığımız 1/89.677 olarak karşımıza çıkıyor. Burada da görülüyor ki Süper Lotoda bile 5 tutturma olasılığı Şans Topundan yaklaşık 3 kat fazladır.

Yazımızı okuyanların içinden mümkün değil, olamaz diyeceklerini biliyoruz. Ama hesapladığımızda çıkan sonuçlar bize bunun böyle olduğunu gösteriyor. Her hafta oynadığımız bu oyunları oynarken ezberimizi bozacak bu durum artık oyunlarımızı Sayısal Lotoya biraz daha yönlendirecektir diye düşünüyoruz.

Bol şanslar…

Siz de puanlayabilirsiniz...
[Toplaml: 40 Ortalama: 3.5]
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x