Milli Piyango Sayısal Sistem nedir?

Sayısal Sistem nedir? Milli Piyango bilet çekiliş sonuçları ikramiye merkezi Sayısal Sistem açıklaması. Milli Piyango büyük ikramiye merkezi, Sayısal Sistem ne demek?

Birkaç haftadan beri Milli Piyango çekiliş sonuçlarında büyük ikramiye verilen merkezlerde Türkiye Cumhuriyeti illeri ve KKTC’den ayrı bir şekilde “Sayısal Sistem” olarak gördüğümüz büyük ikramiye verilen yer neresi? Sayısal Sistem olarak belirtilmesinin anlamı ne? İşte bu soruların cevabı yazımızda!

Sayısal Sistem Ne Anlama Geliyor?

Milli Piyango bilet çekilişleri için Merkez Bankası tarafından soğuk damgalı bilet basılarak çekiliş yapılıyordu. Milli Piyango bileti tarihe karışıyor ve artık sayısal oyun terminallerinden bilet basılarak oynanması sistemine kademeli olarak geçiş yapılıyor.

Yapılan değişiklikle sayısal oyun terminallerinden bilet basılıp oynatılacak. Eski tip biletler ise tarihe karışacak ve basılmayacak. Ancak yine de belli bir süre daha bu biletler ile satış yapılan seyyar bayiler için bilet basılıp satışına devam edilecek.

İşte bu değişiklikten sonra makine ile oynanıp büyük ikramiye isabet ettiğinde sonuçlarda büyük ikramiye merkezi olarak Sayısal Sistem olarak görünecek. Sayısal Sistem olarak büyük ikramiyeyi gördüğümüzde Türkiye veya KKTC’nin herhangi bir yerinden biletin fiziki olarak değil makineden satın alındığı anlamına gelecek.

Eğer Sayısal Sistem tek başına ise büyük ikramiyenin tam bilete isabet ettiği, yanında bir başka satıldığı merkez var ise (toplamda 2 tane ise) yarım bilete isabet ettiği, eğer Sayısal Sistem ile birlikte toplam dört merkez belirtilmiş ise büyük ikramiyenin çeyrek bilete isabet ettiği anlaşılacak.

Sayısal Sistem Bileti Hangi Bayiden Satıldı?

Bu bilgi henüz net değil. Milli Piyango idaresi sonuçlarında şimdilik büyük ikramiye kazananını Sayısal Sistem Ankara olarak belirtiyor. Bizim düşüncemiz sistem henüz yeni olduğu için bu bilgi verilmiyor. İlerleyen haftalarda Sayısal Sistem olarak oynanan bayinin bilgisinin verileceği düşüncesindeyiz.

Bol şanslar…

 

 

Siz de puanlayabilirsiniz...
[Toplaml: 10 Ortalama: 4.1]
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
3 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Turgay islek

Sistemde satilmiyan bilete cikan ikramiye bir sonraki çekilise eklenmiyor o para ne oluyor…

Tanju

Anlayamadım.Çeyrek biletten yola çıkarsak 4 adet bilet basılıyor,aynı numarayı ben sayısal sistemde oynarsam ikramiye 5 e mi bölünecek?29.06.2019 tarihli çekilişte 3 adet sayısal sistem 1 adet basılı çeyrek bilete ikramiye isabet etmiş.Çeyrek bilet 4 adet basıldıysa toplam 7 kişi mi ikramiye kazanmış oluyor ve 3.000.000 TL kaça bölünüyor?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x